Pėdų priežiūra

Atėjus šiltajam metų sezonui, moterys (ir dalis vyrų), skuba pas pedikiūro meistrus procedūroms, kad kojos atrodytų estetiškai, tvarkingai.
Dažna moteris nagus lakuoja geliniu lakavimu. Dėl šios priežasties pas pedikiūro meistrą apsilankydama kartą į mėnesį ar šiek tiek rečiau. Šiltuoju metų sezonu su pedikiūro meistrų pagalba pavyksta išlaikyti pėdas gražias, tvarkingas bei prižiūrėtas. Nors dažnai, išėjęs iš pedikiūro kabineto, klientas pamiršta apie pėdų priežiūrą namuose - pėdų tepimą kremu, tam skirtomis putomis ar kulnų "šveitimą". Sekančio vizito pas pedikiūro meistrą metu pėdos vėl sutvarkomos ir gyvena "naują gyvenimą".
Tačiau reikia nepamiršti, kad pėdų priežiūros priemonės turi būti naudojamos tarpuose tarp vizitų pas meistrą. Taip pat, norint išlaikyti estetinį vaizdą, reikėtų kuo rečiau vaikščioti basomis, saugoti pėdas nuo žolės, kuri dažnai dažo, taip pat nuo "guminių" šlepečių, nekokybiškos, dirbtinės odos avalynės, kuri kenkia pėdoms. Reikėtų nepamiršti ir priemonių nuo prakaitavimo, ypač dėvint uždarą avalynę.
Kalbant apie šaltąjį metų sezoną, reikėtų kuo dažniau tepti pėdas įvairiomis maitinančiomis priemonėmis, naudoti voneles su priedais, įmaunamas kaukes, apsilankyti parafino procedūrose. Dažnu atveju pas pedikiūro meistrą šaltuoju sezonu lankomės rečiau, todėl turime skirti didesnį dėmesį savo pėdoms namuose.
Nepamirškite, kad ne tik problematiškoms pėdoms reikalinga kasdienė priežiūra. Prižiūrėkime savo pėdas visus metus, pasirinkdami priemones, tinkančias pagal sezoniškumą.